Nyitókép: TASR

 

„2016 nyarán Alena Zsuzsová azt kérte Andruskó Zoltántól, hogy vigye el őt az erdőbe gyilkos galócát szedni. Ezt követően – Andruskó tudomása szerint – 2016 végén megmérgezték Leona Kočkovičová újságírónőt“

 

– írta a Kuciak–Kušnírová-gyilkosság nyomozója. Minderről Marian Kočner ellen benyújtott vádirat alapján tájékoztatott a Joj televízió.

 

 hirdetes_300x300  

Leona Kočkovičová Fučíková újságíró-riporternek a 2016-os szilveszteri sítúra során drasztikus módon leromlott az állapota. A sítúra során zúzódásokat vett észre a testén, de azt hitte, hogy nekiment a forgóajtónak, és ez okozta a kék foltokat. Amikor rosszul lett a keze pedig zsibbadni kezdett, úgy döntött, hogy bemegy a breznóbányai készültségre.

 

A készültségre a saját lábán ment be. A fejéről készített CT-felvétel kimutatta, hogy masszív bevérzés van az agyában, s a besztercebányai kórházba vezető úton már az eszméletét is elvesztette. Két nappal később meghalt. Az orvosok akut leukémiát állapítottak meg.

 

A riporter-újságírónő férje csak a felesége egykori kollégáitól szerzett tudomást arról, hogy mi okozhatta a felesége halálát – írja a Joj Noviny.sk. Az esetleges gyilkosság motívumát azonban nem érti, hiszen a feleségét senki sem félemlítette vagy fenyegette meg. Alena Zsuzsovát nem ismerte, Marian Kočnerrel pedig nem foglalkozott.

 

A Joj állítása szerint Alena Zsuzsová Andruskó Zoltán megfélemlítésére akarta felhasználni az újságírónő halálát. Lehetséges, hogy ezzel akarta Andruskó tudtára hozni azt, hogy ha nem fog engedelmeskedni, akkor ugyanúgy fogja végezni.

 

„Andruskó vallott Zsuzsová fenyegetéseiről is. Lehet, hogy Zsuzsovának érdekében állt Leona livkidációja, de az újságírónő anélkül halt meg, hogy Zsuzsová bármit is tett volna. Viszont az is lehetséges, hogy Andruskó vallomása valóságon alapszik, és Leonát tényleg megmérgezték“

 

– írja a Noviny.sk

 

A Joj a besztercebányai kórházat, valamint az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal (ÚDZS) törvényszéki orvosszakértőit is megkérdezte – az újságírónő hirtelen halálának okát jelenleg is vizsgálják. A rendőrség és az ügyészség egyelőre nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban.

 

***Zomrela redaktorka RTVS Leona Kočkovičová Fučíková***Vo veku 32 rokov nás včera večer náhle opustila naša kolegyňa,…

Gepostet von Správy RTVS am Sonntag, 1. Januar 2017

 

Noviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!