Nyitókép forrása: Körkép.sk, Komjáthy Lóránt

Katarína Cséfalvayová, a parlamenti külügyi bizottság elnöke egy facebook-bejegyzésben gyakorlatilag „középkorinak” nevezte az SNS politikáját. A szlovák nemzetieket élesen bíráló írása ráadásul mindössze egy nappal azután jelent meg, hogy Peter Pellegrini (Smer) kormányfő, Robert Fico smeres pártelnök, Bastrnák Tibor most-hidas frakcióvezető és Tibor Bernaťák SNS-es frakcióvezető a sajtónak azt nyilatkozták a Koalíciós Tanács ülése után, hogy minden rendben, nincs ok az előrehozott választásokra.

 

A Most-Híd képviselőnője azonban nem nagyon fogta vissza magát. A NATO, a migrációs paktum és az amerikai védelmi megállapodás kérdésében egyértelműen az SNS-szel ellentétes véleményen lévő Csefalvayová azt írta bejegyzésében, hogy SNS” középkori politikai témákkal hozakodik elő”.

 

Mindezt azért, mert Jaroslav Paška SNS-es alelnök – aki egyébként a szlovák nemzetiek listavezető jelöltje az EP-választásokon – beterjesztette egy határozati javaslatot az szexuális kisebbségekkel foglalkozó isztambuli egyezményről. Az egyezményt többek között az SNS is elutasítja, mert a dokumentum elfogadása lehetővé tenné az egynemű párok kapcsolatának hivatalossá tételét.

 

 hirdetes_300x300  

Cséfalvayová szerint Paška ellentmondásos témákkal akarja magára terelni a figyelmet az EP-választások előtt. Úgy véli, ugyanezért feszegeti az SNS idejekorán az amerikai védelmi megállapodás témáját is.

 

A bejegyzése végén azt is kiemelte,

 

„Szombaton megmutatjuk az elnökválasztás második körében, hogy Szlovákia ennél jóval messzebb jár már”

 

Cséfalvayová a Most-Híd egyi leggyakrabban szereplő politikusa, aki elsősorban Szlovákia külügyi irányultsága kapcsán szólal meg, és mivel ebben a témában elég eltérő elképzelési vannak a Most-Hídnak és az SNS-nek, a vita gyakorlatilag folyamatos.

 

Az SNS egyszer már felszólította Cséfalvayovát (és Róbert Ondrejcsák védelmi államtitkárt is), hogy mondjon le.

 

Körkép.sk, Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!