Nyitókép: tvnoviny.sk

 

A Markíza televízió információi szerint a razziában több embert letartóztattak, köztük a szemétiparban tevékenykedő személyeket is.

 

A NAKA egységei a kora reggeli órákban ütöttek rajta több pozsonyi és környékbeli helyszínen. A Markíza szerint a razzia összefügghet azzal, hogy az épülő D4R7 alá szennyezett földet szállítottak.

 

A rendőrök több személyt elvittek, köztük cégvezetőket is, akik a szemét bizniszben érdekeltek.

 hirdetes_810x300  

 

„A rendőrség állítólag a nullás körgyűrűt építő spanyol konzorcium képviselőjének házát is megszállta. Nem kizárt, hogy a mai razzia az építkezés további folyamatára is kihatással lesz,” írja honlapján a televízió.

 

Rendőrségi razzia Pozsonyban. Kép: tvnoviny.sk

 

A Glob.sk információi szerint a rendőrség a „szemétkirály“ Michal Grebečit (NDD, s.r.o.), és a  D4R7 Construction, s.r.o., menedzserét, Javier H.-t is elvitte. Előbbit a Markíza riportere látta, ahogy 09.30-kor bilincsbe verve vezetik el a rendőrök. A kommandó több más fizikai személy és vállalat székhelyén is házkutatást tart.

 

A Glob.sk úgy tudja, hogy a gyanúsítottakat általános veszélyeztetés bűntettével gyanúsítják. A D4R7 építésének alapozása ugyanis nem teljesíti a biztonsági feltételeket.

 

„Akár az is előfordulhat, hogy teljesen leállítják a körgyűrű építését. A nem biztonságos szakaszokon pedig további ásásokat fog kelleni elvégezni, és kicserélni az oda már kihordott földet,” írja a portál. Félő ugyanis, hogy az alapokhoz kihordott föld veszélyeztetheti a gyorsforgalmi út és a körgyűrű biztonságos használatát.

 

teraz.sk/tvnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.