Nyitókép forrása: Webnoviny.sk

 

Miroslav Beblavý frakción kívüli ellenzéki képviselő, a PS-SPOLI párt tagja az interneten közzétett bejegyzése szerint a koalíciós egyezség az alkotmánybíró-jelöltekről valójában nem érvényesült a szavazáskor, mert a PS-SPOLU-hoz tartozó hét képviselő szavazatainak köszönhetően sikerült az alkotmánybíróság újbóli működtetéséhez hat jelöltet megszavazni.

 

A PS-SPOLU-hoz tartozó képviselők, összesen heten szavaztak a hat jelölt közé kerülő Molnárra (összesen 77 szavazatot kapott), Kaššákra (76 szavazat) és Szigetire (75 szavazat). A megválasztáshoz szükséges igen szavazatok minimális száma 75 volt.

 

A koalíció (akármilyen egyezség is volt előtte) csak 2 jelöltet szavazott meg saját maga (Švecová, Truban), egy jelölt pedig az ellenzék és a kormánypártok támogatásával jutott tovább.

 hirdetes_810x300  

 

Eszerint, a koalícióban ezúttal sem nagyon foglalkoztak azzal, hogy működőképessé tegyék a Smer bojkottjának köszönhetően immáron másfél hónapja döntésképtelen Alkotmánybíróságot. A parlament ma titkosan szavazott, ha nem születnek ilyen, a szükséges minimumhoz közel álló eredmények, nem is derült volna ki, milyen hozzáállást tanúsítanak valójában a többségi képviselők.

 

Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!