Nyitókép firrása: Facebook.com

 

Igor Matovič szintén cáfolta, hogy zajlanának tárgyalások az OľaNO és az MKP között, azonban kifejtette, hogy továbbra is fontosnak tartja, hogy a Szlovákiában élő magyarságnak legyen képviselete, és hogy otthon érezze magát az országban.

 

Matovič Branislav Ondrušsal (Smer) vitázott a Pravda online tévés műsorában, ahol az MKP-t illető kérdésre reagálva elmondta, hogy a TASR írásának megjelenése után felhívta Csákyt, és megkérdezte tőle, hogy „tényleg tárgyalnak-e?”.

 

Matovič elismételte, hogy Csáky valójában nem tárgyal koalícióról, hanem az MKP előtt álló három lehetőségeket vázolta fel. Az Egyszerű Emberek vezetője elmondta, hogy az egyik lehetőség a Most-Híddal való összefogás, de Bugár személye miatt ezt nem tartja reálisnak.

 hirdetes_300x300  

 

„Semmi aktuális nem történik, jelenleg nem tárgyalunk. A Szlovákiában élő magyar választók ezen az elnökválasztáson megmutatták, hogy számít nekik Szlovákia. Előnyben részesítették a szlovák jelöltet saját, etnikai jelöltjükkel, Bugár Bélával szemben. Nyújtsunk hát segítő kezet a magyar választóknak is (…)”

 

fogalmazott.

 

„Két éve mondom, hogy a szlovákiai magyarok nem érezhetik magukat sarokba szorítva. Mert ha ez megtörténik, akkor Orbán és Magyarország felé fordulnak. Ha hazafiak vagyunk, akkor legyen fontos számunkra, hogy minden egyes nemzeti kisebbség otthon érezze magát az országban. Ez számomra stratégiai fontosságú kérdés, hogy a magyar választók Szlovákiához kötődjenek, ne Magyarországhoz”

 

mondta.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!