Nyitókép forrása: noviny.sk

 

Kiderült, ki váltja Peter Kažimír (Smer) pénzügyminisztert a minisztérium élén távozása után. PeterPellegrini a HNClube fórumán jelentette be, hogy átmenetileg ő fogja vezetni a tárcát. Kažimír a Szlovák Nemzeti Bank elnöki posztjáért mond le a tárcavezetői pozícióról, a jövő héten nyújtja be lemondó nyilatkozatát.

 

„Tekintettel arra, hogy már most jelentős nyomás nehezedik a pénzügyminisztériumra, úgy vélem, hogy a következő pár hét tárgyalásait már az új miniszter is levezényelheti. Ezért most nyíltan kijelentem, hogy csütörtökön megköszönöm Kažimír eddigi munkáját és átmenetileg átveszem a minisztérium irányítását.”

 

mondta Pellegrini. Arra nem tért ki, hogy a gyakorlatban mit jelent az „átmenetileg” kifejezés. Az Aktuality.sk hírportál azonban arról ír, hogy Pellegrini akár a hátralévő választási ciklus végéig a pénzügyminisztérium élén maradhat.

 

 hirdetes_300x300  

„Amíg nem válaszoljuk meg a csomagokkal és hatásaikkal kapcsolatos kérdéseket, és amíg mindezt nem oldjuk meg. Azután átadom a tárcát az új miniszternek”

 

fogalmazott.

 

Az esetleges új miniszterek között korábban szerepelt František Imrecze neve is, aki tavaly egy több százmilliós vámcsalási botrány miatt mondott le a Pénzügyi Főigazgatóság vezetői posztjáról. Őt Robert Fico közeli embereként tartják számon.

 

A Pellegrini által jelzett ideiglenes tárcavezetésre a kormányfő részéről nem ez az első példa. Nem sokkal Robert Fico lemondása, és az ő kinevezése után Pellegrini ideiglenesen átvette a belügyminisztérium vezetését, mikor Tomáš Drucker pár hét után lemondott.

 

Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!