Nyitókép: TASR/Andrej Galica

 

Egyre valószínűbb, hogy az egykori kormányfő, Iveta Radičová visszatér a politikába. Ahogy a TA3 Politikában (V politike) c. vitaműsorában kijelentette, szeretne a fiatal generáció politikai útkeresésében segíteni.

 

Az egykori miniszterelnök asszony nevét a napokban egyre többször lehetett hallani Andrej Kiska új pártját illetően. Maga Radičová nem zárta ki az együttműködést a távozó államfővel.

 

 hirdetes_300x300  

Annak ellenére, hogy az új párttal kapcsolatban nem sok mindent akart elárulni, annyit elmondott, hogy a párt proeurópai irányultságú lesz, a politikai agresszióval szemben pedig semmiféle toleranciát nem fog eltűrni.

 

Az még továbbra is kérdéses, hogy Iveta Radičová rajta lesz-e a parlamenti jelölőlistán. A volt kormányfő csupán annyit mondott, hogy az új generáció politikai színre lépésénél szeretné felhasználni a tapasztalatait.

 

Véleménye szerint Szlovákiát a politikusok erkölcsi csődje sújtja, ezért is lenne szükség arra, hogy olyan emberek lépjenek a politikába, akik mögött nincsenek semmiféle botrányok és ügyek.

 

Ezzel összefüggésben Radičová elutasítja a Smer-SD politikusainak azon kijelentését, miszerint Andrej Kiska azért szeretné pályafutását a politikában folytatni, hogy az államfői kampány finanszírozása miatt indított esetleges eljárást megússza.

 

Erik Tomáš smeres képviselő a Szombati dialógusok (Sobotné dialógy) c. műsorban kijelentette, hogy az a személy, aki részt vesz a kormány irányításában, könnyebben el tudja rejteni az ügyeit. Radičová azonban szigorúan elutasítja ezeket a feltételezéseket.

 

 „Mindenki magából indul ki. A hatalom nem arra van, hogy az ügyeket a szőnyeg alá söpörjük. Éppen itt az ideje, hogy az ilyen típusú politikával végezzünk“

 

– üzente Radičová a Smernek.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!