Nyitókép forrása: ppa.sk

 

Szlovákia nem indítja el a mohi atomerőmű jelenleg még csak épülő harmadik reaktorblokkját, amíg vannak releváns kétségek a reaktorblokk biztonságosságát illetően – jelentette be Peter Pellegrini (Smer) kormányfő az atomerőmű „forró tesztjével” kapcsolatban.

 

A Nukleáris Felügyelet szerint a forró teszt valamivel tovább tartott a terezettnél, mert kétszer is megszakították. Most jön az szerzett adatok kiértékelése. A forró teszt a reaktor építésének azon része, amikor a teljes rendszert nyomás alá helyezik, és ellenőrzött környezetben vizsgálják a rendszer egyes részeinek viselkedését.

 

A minap az SaS bejelentette, hogy a mohi erőmű harmadik blokkjának építési késedelmei illetve a költségek folyamatos emelkedése miatt büntető feljelentést tesz. Pellegrini azonban felszólította a sajtót és az ellenzéket, hogy „tartózkodjanak a meggondolatlan kijelentésektől”, mert azzal a szakmai kérdéseket „nem kívánatos politikai témává tennék”. A mohi atomerőmű megépítésével a szomszédos országok némelyike szintén nem ért egyet.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.