Nyitókép: Martin Baumann/TASR

 

A parlament védelmi és nemzetbiztonsági bizottsága megkezdte az országos rendőrfőkapitány, illetve a rendőrségi felügyelet igazgatójának pozíciójára pályázó jelölteknek a meghallgatását.

 

A szakmai bizottság a jelenlegi rendőrfőkapitányt, Milan Lučanskýt, a Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság főnökét, Ivan Piliart és a prágai rendőrségi attasét, Ivan Ševčíkot ajánlotta a rendőrfőkapitányi poszt betöltésére.

 

 hirdetes_810x300  

A rendőrfőkapitányi posztra pályázó jelöltek meghallgatása után, 13.00 órától a főfelügyelő-jelöltek meghallgatása veszi kezdetét.

 

A belügyminisztérium Felügyeleti Szolgálati Hivatalának igazgatói posztjára pályázó jelöltek közül a szakmai bizottság a rendőrfőkapitány-helyettest, Martin Krčmárikot, a hivatal jelenlegi igazgatóját, Adrián Szabót és a helyettesét, Robert Zaplatíleket ajánlotta.

 

Az új rendőrfőkapitány és főfelügyelő kiválasztásra már az új szabályok szerint fog történni. Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter azt szeretné, ha a rendőrfőkapitányt és főfelügyelőt is nyárig kineveznék.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!