Nyitókép: Branislav Wáclav/Aktuality.sk

 

Annak a felszámolt HF Steel vállalatnak, melynek a társtulajdonosa Robert Fico testvére volt, létezett egy szinte azonos nevű „vállalatpárja“ HB Steel néven. Mindkét vállalat több százezer euróval tartozik az államnak.

 

Nyitrán, a Novozámocká 104 címen székelt egykor a HF Steel és a HB Steel. Míg az első vállalat tulajdonosa Štefan Herman és Ladislav Fico volt, addig a másik cég Herman és az oligarcha Norbert Bödör tulajdonában állt.

 

 hirdetes_300x300  

A HB Steelnek és a HF Steelnek azonos volt a könyvelője és az alapító okiratuk is szinte hajszálpontosan megegyezett. Sőt, több éves beszámolót egyszerre, ugyanazon a napon küldtek el a bíróságra.

 

Hatalmas tartozások

 

A HF Steel vállalat 2002-ben alakult. Ma már nem létezik, ugyanis öt évvel ezelőtt megszűnt. Ennek ellenére az államnak még mindig 215 ezer euróval tartozik.

 

A HB Steel vállalat 2003-ban alakult, s más név alatt a mai napig létezik. Ez a vállalat – az adón és a biztosításon – szintén hatalmas összeggel: 321 ezer euróval tartozik az államnak.

 

Forrás: Aktuality.sk

 

A HF Steel vállalat, amelyben Robert Fico testvére is társtulajdonos volt, az oligarcha Bödörrel állt összeköttetésben. A vállalat a múltban részt vett a Nyitra melletti autópálya-elkerülőnél épülő híd megépítésében.

 

Ezt a megrendelést alvállalkozóként kapta a Best Stav vállalattól. A Best Stav társtulajdonosa volt az az NPN vállalat is, ami Petra Bödörová, Norbert Bödör oligarcha feleségének tulajdonában állt.

 

Ladislav Fico jelenlegi vállalatainak nincsenek feltüntetve az elérhetőségei, a nyitrai címeken pedig nem volt elérhető. Bödör, Herman és a Smer szóvivője pedig nem válaszolt az Aktuality.sk kérdéseire.

 

A modori hétvégi ház

 

Egy sor utalás és átruházás után a HF Steel vállalat végül ugyanazon a modori címen kötött ki, ahol Ladislav Bašternák egyik vállalata is. Ugyanennek a modori hétvégi háznak a címén végezte az a HFK Group is, amelynek társtulajdonosa Herman, Fico és Juraj Kováčik volt. Ez a vállalat 2 millió euróval tartozott az adóhivatalnak.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!