Nyitókép: aktuality.sk

 

„Aki azt mondja, hogy a magyar, a cseh, az orosz himnuszt ezentúl nem szabad énekelni Szlovákia területén, az hazudik” – jelentette ki Andrej Danko (SNS) házelnök mai, koalíciós tanács utáni sajtótájékoztatóján.

 

Danko szerint a törvénymódosítással nem valójában nem sok minden változott, mert – mint mondta – a törvény kizárólag az államünnepek alkalmával szabályozza a himnuszok éneklését/lejátszását.

 

„Ebből csináltak az MKP és a Jobbik politikusai szenzációt, holott ez egyáltalán nem szenzáció. Ez hazugság: semmilyen nemzet himnuszának éneklése nem kerül betiltásra Szlovákiában”

 

 hirdetes_810x300  

fogalmazott. Hozzátette, hogy abban egyeztek meg a koalíciós pártokkal, hogy a Most-Híd jogalkotási kezdeményezése alapján

 

„úgy módosítják a jogszabályt, hogy egyértelmű legyen, hogy a szlovák állami himnusz állami ünnepeken való használatára vonatkozik”.

 

Eszerint tehát a Most-Híd és az igazságügyi miniszter, Gál Gábor fognak benyújtani egy javaslatot arról, hogy a törvény ennek megfelelően módosuljon.

 

„Ezúton is szeretném megköszönni a Most-Hídnak, hogy segített megoldani a jégkorongválogatott címerhasználatának problémáját. Senkinek sem áll érdekében terrorizálni a cseheket, magyarokat, oroszokat. Kompromisszumra jutottunk, ha valaki feszültséget akart kelteni, az kénytelen lesz csalódni”

 

mondta Danko.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!