Nyitókép: TASR

 

Ittas vezetés miatt a húsvéti ünnepek alatt kétszer annyi baleset történik, mint az év többi részében – tájékoztatott Ján Ignaták, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője.

 

„Az ünnepek alatt minden ötödik balesetért az alkohol a felelős”

 

– mondta Ignaták, majd hozzátett, hogy az év többi részében minden tizedik balesetért okolható az alkoholos befolyásoltság.

 hirdetes_300x300  

 

Ignaták szerint az ivászat szempontjából a legrosszabb napok közé a nagypéntek és a húsvéthétfő tartozik, de az alkoholmaradvány is gyakran okoz gondokat.

 

A közlekedésrendészeti osztályvezető azt is elmondta, hogy az elemzések szerint a legtöbb alkoholt azok a fiatal sofőrök fogyasztják, akiknek maximum öt éve van vezetői engedélyük.

 

Ignaták tájékoztatása szerint a húsvéti ünnepek alatt Szlovákia összes járásában fokozott ellenőrzéseket tartanak az utakon. A felelősségteljes sofőröket légfrissítővel, tájékoztató anyagokkal és csokitojással jutalmazzák.

 

„Nem büntetni szeretnénk a sofőröket, éppen ellenkezőleg. Arra szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy elsősorban az ünnepek idején tudatosítsák az alkoholmaradvány veszélyeit“

 

– mondta Jana Shepperd, a Szlovákiai Sörgyártók Szövetségének elnöke, aki szerint a megelőző intézkedéseknek van értelme, hiszen csökkenthetik a balesetek számát.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!