Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Ma kellett volna tárgyalnia a Koalíciós Tanácson a három kormánypártnak a szociális csomagokról, ám az ülésre nem került sor. A Smer ugyanis egyáltalán nem vett rajta részt. Koalíciós partnerei nem nagyon értik, mi történt.

 

A kormánypártoknak ma kellett volna véglegesíteniük a szociális és gazdasági csomagok tervét, hogy a parlament májusi ülésén beterjeszthessék a kész javaslatokat. A Koalíciós Tanács épp ezért ma – a javaslatok benyújtásának utolsó napján –ülésezett volna, ám egyelőre ismeretlen okból meghatározatlna időre elhalasztották. Az SNS értetlenkedve állt a dolog előtt, ők azt állítják, hogy kész tervekkel érkeztek az ülésre.

 

Az Aktuality.sk közlése szerint a parlament épületében Solymos László most-hidas környezetvédelmi miniszter is ott volt, ő képviselte volna a Most-Hidat az ülésen. Később azonban különösebb indoklás nélkül távozott.

 hirdetes_810x300  

 

A Smer szóvivője csak annyit erősített meg, hogy a Koalíciós Tanács mai ülését elhalasztották, az okokról azonban nem árult el semmit. Peter Pellegrini (Smer) kormányfő azonban még a kormány rendes ülése előtt azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a szocális és gazdasági intézkedésekről szóló javaslatokról csak a parlament júniusi ülésén tárgyalnak majd. Hogy miért, arra nem válaszolt.

 

A Most-Híd szóvivője, Debnár Klára az Aktuality.sk-nak nyilatkozva azt mondta, hogy az egyik koalíciós partner kérte az ülés elhalasztását.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!