Nyitókép forrása: Körkép.sk

 

A kormánypárti Most-Híd, a parlamenten kívüli MKP illetve a Simon Zsolt féle Magyar Fórum sem zárja ki az együttműködés lehetőségét – írja a TASR hírügynökség. A Focus ügynökség legutóbbi felmérése szerint egyik párt sem kerülne be a parlamentbe, a Most-Híd és az MKP berkeiből már hosszabb ideje érkeznek olyan információk, hogy a két párt számol az együttműködéssel.

 

„Más pártok együttműködésre tett javaslatától sosem zárkóztunk e. Ellentétben azzal a párttal, amely már több választási ciklust is túlélt a parlamenten kívül illetve azzal, amely létrejötte óta hangzatos ígéreteket tesz, a Most-Híd megalakulása óta parlamenti párt és az utóbbi három évben kormánypárt is egyben, konkrét eredményekkel az oktatás, a kultúra, a regionális fejlődés és a szociális politika területén”

 

idézte a TASR Debnár Klárát, a Most-Híd szóvivőjét. Elmondása szerint a vegyespárt figyelemmel kíséri azt az új trendet, hogy a felméréseken az újonnan vagy a nemrég alakult pártok felemelkedése figyelhető meg.

 

 hirdetes_300x300  

Az MKP a párt Országos Tanácsának legközelebbi ülésén fog foglalkozni az MKP jövőjével és a más pártokkal való együttműködés lehetőségével. Bár Berényi József, az MKP korábbi elnöke nemrég úgy nyilatkozott, hogy április 30-án várható valamiféle állásfoglalás a párttól, a TASR szerint konkrét döntés nem születik majd az ülésen.

 

Csáky Pál, MKP-s EP-képviselő a TASR-nek adott korábbi interjújában három lehetősége vázolt fel a magyar párt jövőjét illetően. Az egyik a Most-Híddal való összefogás, a másik az OľaNO-val való szövetség a harmadik pedig egy nagyobb, több szlovák pártot is magába foglaló platform létrehozása.

 

Az egyelőre rendkívül ki támogatottsággal rendelkező, Simon Zsolt korábbi most-hidas képviselő által alapított Magyar Fórum nem utasítja el sem az MKP-val sem a Most-Híddal való együttműködést.

 

„A Most esetében együttműködés lehetőségét nagyban korlátozza a párt koalíciója a Smerrel és az SNS-szel. Szintén nagy jelentőséget tulajdonítunk azoknak a kijelentéseknek a Most-Híd részéről, amelyek szerint nem utasítja el ezekkel a pártokkal az együttműködést a következő választások után sem”

 

fogalmazott Simon Zsolt.

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.