Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Nem csak Ján Kuciakot és a többi szlovák újságírót, valamint az ellenzéki politikusokat, de a legfőbb ügyészt is megfigyeltette Marián Kočner. A Főügyészségen ennek ellenére továbbra is dolgozhatnak a Kočnerhez közel álló személyek – írja a Denník N szlovák napilap.

 

A lap szerint a Kuciak-gyilkosság egyik titkos tanúja vallotta azt, hogy Jaromír Čižnár főügyész is a megfigyeltek között volt. Kočner fotókat akart Čižnár és az egykori SIS-főnök, Ján Valko találkozóiról.

 

A főügyész megfigyelése – ami nyilván kompromittálás céljából történt – jóval nagyobb bűncselekménynek számít az újságírók megfigyelésénél. Kiemelt pozíciója miatt a főügyész személyének védelméről külön törvény rendelkezik.

 hirdetes_300x300  

 

A Főügyészségen Kočner korábban is elég nagy befolyással rendelkezhetett. Sógora ott dolgozik a kontroll- és szervezési osztályon. Ugyanezen az osztályon dolgozik a korábbi főügyész, Dobroslav Trnka is. Mindkettőjüknek még most is hozzáférésük van a folyamatban lévő ügyek aktáihoz. Mikor a sajtó erre a problémára kérdezetett rá Čižnárnál, az azt válaszolta, hogy mindekét személy munkáját a főügyész-helyettes ellenőrzi.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.