Nyitókép: reprofoto (DenníkN)

 

Forr a hangulat a Smeren belül. Peter Pellegrini kormányfő ugyanis nyilvánosan, a parlament külügyi bizottságának ülésén tanúk előtt intette rendre Luboš Blahát, aki a Smer szineiben a bizottságot vezeti.

 

Blaha Robert az előző kormányfő, Robert Fico embere, és baloldali, kommunista nézeteiről, oroszbarát, és Brüsszel ellenes nézeteiről híres. A konfliktus a Smer két politikusa között Blaha  Unióval kapcsolatos negatív kritikával kapcsolatos, melyeket a politikus saját közösségi oldalán rendszeresen közöl.

 

A kormányfő ma a romániai Nagyszebenben tartott e heti informális uniós csúcs fejleményeiről tartott beszámolót, miközben megjegyezte, hogy aki ilyen szélsőséges nézeteket vall az Unióval és annak vezetővel szemben, mint Luboš Blaha, annak le kellene mondania a bizottság éléről, és meg kellene fontolnia további részvételét is a testületben. Blaha korábban lúzerek bandájának nevezte az Unió vezetőit.

 hirdetes_810x300  

 

A sajtót és az elemzőket meglepte az ilyen nyílt kritika, a Smer politikusai szerint sem szerencsés, hogy a konfliktus a nyilvánosság előtt zajlik.

 

 

Luboš Blaha nem akarta különösebben kommentálni az elhangzottakat, annyit mondott csak, hogy a Kormányhivatal, ha gondolja, nyugodtan propagálja csak az Európai Uniót a szatirikus, Zomri nevű közösségi oldalon.

 

Az ügynek vélhetően további következményei is lesznek.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!