Nyitókép forrása: pixabay.com

 

Szerdán állt bíróság elé Pischinger Géza egykori érsekújvári polgármester és jobbkeze, Ágh Péter. Mindkettőjüket öt év börtönre ítélték. Az ítélet nem jogerős, a vádlottak fellebbeztek.

 

Az érsekújvári városvezetés aránytalanul magas végkielégítésének botránya 2014-ben kezdődött, amikor a polgármester-választást nem az MKP által is támogatott Pischinger nyerte meg, hanem Klein Ottokár. Erre  a hivataltól távozó vezető hivatalnokok mind zsíros végkielégítést vághattak zsebre. Ez már csak akkor derült ki, mikor Klein hivatalba lépése után átvizsgáltatta a város anyagi helyzetét.

 

A végkielégítések összértéke több mint 178 ezer eurót. Ágh, aki a végkielégítésekről szóló javaslatot tette, akkor azzal indokolta a városvezetés „nagylelkűségét”, hogy az alkalmazottak sok éven át rendkívül kiemelkedő munkát végeztek. A város könyvelése azonban nem tartalmazta a prémiumokat és jutalmakat.

 hirdetes_300x300  

 

A választások környékén néhány napig épp nem működtek a kamerák a városi hivatalban, és épp ebben az időszakban tűntek el a város számítógépei, notebookjai, mobiltelefonjai és egy antik íróasztal. Ezeket a tárgyakat a leltárból törölték.

 

Az ítélet szerint a börtönbüntetésen kívül Pischingernek és Ághnak vissza kell fizetni az okozott kárt Érsekújvár városának.

 

Cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.