Nyitókép forrása: sme.sk

 

Újra ellepték a rendőrök a Kuciak-gyilkosság helyszínét Nagymácsédon. Ma délután ismét lezártak egy egész utcát, hogy rekonstruálják az oknyomozó újságíró és menyasszonya meggyilkolásának körülményeit – közölte a Hospodárske Noviny napilap internetes kiadása.

 

A „szimulációra” a sajtó információi szerint est hat órakor kerül sor, és egészen nyolc óráig tart majd. A rendőrség a gyilkosságok eredeti időpontjában játssza újra az eseményeket. Ján Kuciak oknyomozó újságírót és menyasszonyát, Martina Kušnírovát 2018. február 21-én este, nem sokkal 20:00 előtt lőtték le nagymácsédi otthonukban.

 

Az ügy jelen állása szerint a két fiatal meggyilkolását az egyik főgyanúsított, Miroslav Marček vallotta be, akiről korábban úgy tartották, hogy csak a sofőr volt. Az elkövetőnek eredetileg Szabó Tamást tartották, egészen addig, míg Marček nem tett vallomást.

 hirdetes_300x300  

 

Az események mai rekonstruálásában mindkét vádlott részt vesz, épp ezért az áldozatok családjai nem, csak ügyvédjeik lesznek jelen – Roman Kvasnica és Daniel Lipšic.

 

Az újrajátszás segíthet megbizonyosodni afelől, hogy a beismerő vallomást tett vádlott valóban az igazat mondja, illetve új szempontok is felmerülhetnek a nyomozásban.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!