Zuzana Čaputová, hamarosan hivatalba lépő államfő hivatalos facebook-oldalán mutatta be azt a három embert, akik már biztosan tagjai lesznek stábjának.

 

Az államfő belpolitikai tanácsadója ezek szerint a korábban a Pravdában, a Smeben és jelenleg a Trendben publikáló Marián Leško lesz.

 

Szóvivőjének az RTVS-től távozó műsorvezetőt, Martin Strižinecet választotta, aki híres volt arról, hogy mindig feltette a megfelelő kérdéseket a politikusoknak az O 5 minút 12 című politikai vitaműsorban.

 

 hirdetes_810x300  

Harmadikként Juraj Rizmant mutatta be Čaputová. Rizman a környezetvédelem és a polgári társadalom témaköreiben lesz az államfő tanácsadója. Rizman egyébként ismert Greenpeace-s aktivista, korábban több kampányban is sikeresen vett részt a környezetvédelem területén, de 2012-től a kormány tanácsadói szerveiben is szerepet vállalt a polgári társadalom támogatása érdekében.

 

Čaputová ígérete szerint a következő hetekben bemutatja stábja többi tagját is a számára prioritást képező területekre, beleértve a nemzeti kisebbségek képviselőit is.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!