Nyitókép: TASR

 

A Most-Híd és a parlamenten kívüli Magyar Fórum óvatosan reagált az MKP egységes magyar politikai érdekképviseletet megteremteni kívánó kezdeményezésére.

 

A parlamenten kívüli MKP közölte, hogy a magyar közösség fejlődése céljából kezdeményezi az egységes magyar érdekképviselet létrehozását. Az MKP hozzátette: a magyarság szempontjából elengedhetetlen, hogy egyesítsük erőinket az etnikai elveken alapuló politizálás terén.

 

 hirdetes_810x300  

A Most-Híd szerint kötelességük tárgyalni, de nem mindegy, hogy miről.

 

„A magyar közösség képviseletében fel kell tennünk azt a kérdést, hogy mi a fejlődés biztosítéka. A tisztán etnikai alapú politizálás, vagy az együttműködés? A tényekkel alá nem támasztott támadások, vagy az objektív szóhasználat? A Most-Híd az együttműködés pártja. Megalakulása óta a kisebbségek, valamit a többségi nemzet közötti kölcsönös együttműködést szorgalmazza”

 

– jelentette ki a Most-Híd.

 

Az MKP elnöksége szerint kezdeményezni kell “az egységes magyar politikai érdekképviselet megteremtését”

 

A Most-Híd szerint az MKP fő célja az volt, hogy alulértékelje azokat az eredményeket, melyeket a Most-Híd elért.

 

„Az MKP folyamatosan visszautasította a Most-Híd korábbi, együttműködéssel kapcsolatos javaslatait, amivel lehetetlenné tette a pártok közötti bizalomépítést, főként a választók soraiban. Kérdéses, hogy mindez lehetséges-e az utolsó pillanatban”.

 

A Magyar Fórum továbbra is kitart azon véleménye mellett, miszerint a magyarok érdekképviseletét képviselő pártok zsákutcába jutottak.

 

„Nem képesek megszólítani a szavazókat. A magyar és a magyar érzelmű választók hat százaléka már most sem szavaz rájuk és nem hisz nekik. A mi célunk az, hogy ezeknek a választóknak legyen érdekképviseletük a parlamentben”

 

–  mondta Simon Zsolt, a Magyar Fórum elnöke.

 

 „Tudomásul vettük az MKP-nak a sajtóban közzétett kezdeményezését. Elsősorban azonban a Most-Híddal kellene megegyeznie, hiszen a múltban már sok ilyen próbálkozást láttunk dugába dőlni. A további tárgyalások kulcsának a kettejük közötti egyezséget tartjuk. Amennyiben meg tudnak egyezni, mi is készen állunk tárgyalóasztalhoz ülni”

 

– tette hozzá Simon.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!