Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Juraj Blanár, a Smer egyik alelnöke cáfolta, hogy Robert Fico Izraelben tartózkodna és izraeli szívspecialisták kezelnék. Fico magánúton van – mondta Blanár a közmédia Szombati Párbeszéd című műsorában.

 

Az exkormányfőről a Pravda szellőztette meg, hogy szívpanaszai miatt izraeli specialistákhoz fordult. A baloldali napilap két magas beosztású forrásra hivatkozva közölte a hírt, nem sokkal azután, hogy több kelet-szlovákiai smeres alapszervezet nyílt levélben követelte Robert Fico távozását a párt éléről. Őt teszik felelőssé azért, hogy csökken a párt népszerűsége, hogy tömegesen lépnek ki emberek a pártból és hogy a csúcsvezetés korrupciós ügyei alapján ítéli meg a közvélemény a párttagokat.

 

Peter Pellegrini (Smer) kormányfő üdvözölte a nyílt levél vitakezdeményező tartalmát, és elmondta, hogy a párt vezetése még mindig nem kezdeményezett vitát a tagszervezetek bevonásával, ezért „legitimnek” tartja, hogy mediális nyomáson keresztül kényszerítik párbeszédre a párt elnökségét.

 hirdetes_300x300  

 

A Smer elnökségét Robert Fico tavalyi miniszterelnöki lemondása után szabta át, tagszámát 35-ről 15-re szűkítette, egyesek szerint azzal a céllal, hogy könnyebben befolyása alatt tarthassa a pártot. Az elnökség dönt többek között a miniszterek és a miniszterelnök személyéről is.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!