Nyitókép forrása: topky.sk

 

A Szlovák Orvosi Kamara (SLK) felszólította Andrea Kalavská (Smer) egészségügyi minisztert, hogy azonnal intézkedéseket foganatosítson a kórházak munkakörülményeinek és pénzügyi forrásainak javítása céljából. Július 1-jétől sztrájkot hirdethetnek a kis- és közepes nagyságú kórházak alkalmazottai, mivel még mindig nem sikerült egyezségre jutniuk az állami Általános Egészségbiztosítóval (VšZP).

 

Az SLK szerint az aktuális problémák egyik tünete az is, hogy a VšZP-nak  júniustól nincs érvényes szerződése az ország legnagyobb laboratóriumi diagnosztikát biztosító cégével .

 

Az orvosi kamara szerint még a történelmileg legnagyobb egészségügyi költségvetés ellenére sincs elég pénz a rendszerben ahhoz, hogy minden jogosult beteg számára biztosítani lehessen a vonatkozó egészségügyi ellátást. Az SLK hangsúlyozta, hogy a kórházakban a munkakörülmények tarthatatlanok, és állandó az orvos- és ápolóhiány.

 hirdetes_300x300  

 

Ladislav Kamenický (Smer) nemrég kinevezett pénzügyminiszter még a kormányülés kezdete előtt kedden azt nyilatkozta, hogy egyeztetni fog az egészségügyi miniszterrel a források emeléséről.

 

„90 millióval növeltük a keretet, én akkor azt hittem, hogy a miniszterasszonynak ez a pénzmennyiség elég lesz. Tárgyalni fogok vele a helyzet megoldása érdekében”

 

nyilatkozta Kamenický.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.