Nyitókép: teraz.sk

 

A szombaton hivatalba lépő új államfő minden állampolgár elnöke kíván lenni. A kormánnyal konstruktív párbeszédre törekszik, a belpolitikából pedig aktívan kiveszi majd a részét. Az új alkotmánybírák kiválasztása terén megvárja, amíg a parlament teljesíti feladatát, és megfelelő számú jelöltet állít ki.

 

„Portfólióm elsősorban három pilléren alapszik, melyek a kampányom részét is képezték: igazságosság mindenki számára, méltó élet az idősebbek számára és környezetvédelem“,

 

nyilatkozta a TA SR-nek Zuzana Čaputová.

 

 hirdetes_300x300  

Hiszi, hogy minden területre jó szakértőkből álló csapatot hozott össze. Nagy kihívást jelent majd számára az új főügyészválasztás, illetve, hogy rendszerszerű megoldások szülessenek annak érdekében, hogy erősödjön a függetlenség és az átláthatóság.

 

A történelmi tényeket megkérdőjelező politikusokkal nem lát teret az együttműködésre, ugyanakkor szerinte a teljes ignorancia nem lehet hatékony. „Új formák kialakítására lesz szükség“, hangsúlyozta.

Čaputová a demokratikus értékeket valló Szlovákiában érdekelt.

 

„Az EU részei vagyunk, mely természetes területünk, Arra kell törekednünk, hogy aktív részesei legyünk, és vállaljuk a felelősséget is,“

 

magyarázta. Elmondta azt is, hogy Oroszország fontos világpolitikai szereplő, akivel konstruktív párbeszédre van szükség.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!