Nyitókép: JTRE

 

A J&T Real Estate befektető a Duna mellett, az új pozsonyi Eurovea City negyedben építi fel az Eurovea City Congress névre keresztelt kongresszusi-adminisztratív központját. Az építkezés 2022-ben kezdődik és az eddigi számítások szerint több mint 100 millió euróba fog kerülni.

 

A projekt szerint a központ kétezer férőhelyes kapacitással fog bírni – tájékoztatott Katarína Krajňáková, a befektető szóvivője.

 

 hirdetes_810x300  

A GFI építésziroda által tervezett kongresszusi-adminisztratív központ egy kétemeletes kongresszusi központból és egy 26 emeletes adminisztratív toronyból fog állni. A kongresszusi központ mintegy 10 ezer négyzetméteren fog elterülni és 975 parkoló fog benne helyet kapni.

 

Fotó: JTRE

 

A földszinten egy 1 200 férőhelyes kongresszusi terem, illetve egy étterem kap majd helyet.

 

A többi helyiségben kisebb kongresszusi termeket létesítenek majd, amelyeket szükség szerint össze lehet majd vonni. Ezekben a termekben lehetőség lesz különböző rendezvények megszervezésére a kisebb magánakcióktól kezdve a nemzetközi konferenciákon át a bálokig és koncertekig.

 

A technikai megoldásoknak köszönhetően egyszerre több akcióra is sor kerülhet az egyes termekben úgy, hogy az egyes események ne zavarják egymást. Az egész épület akadálymentesített lesz.

 

Forrás: JTRE

 

A kongresszusi központ környékét az a Beth Galí spanyol építész és urbanista tervezte, aki az Eurovea City negyed közterületeit is tervezi.

 

Az Eurovea City Congress az új Eurovea City negyed részét fogja képezni.

 

Sme.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.