Nyitókép: TASR/ Dušan Hein

 

A TV JOJ információi szerint a nyomozók megtalálták azt a speciális kesztyűt, amit a lövész viselt Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásakor.

 

A nyomozók eredetileg figyelmen kívül hagyták a kesztyűt, s csak azután találták meg, miután a gyilkosságot beismerő Miroslav Marček felhívta rá a figyelmet.

 

 hirdetes_300x300  

A TV JOJ szerint Marček a rendőröknek pontosan leírást adott arról, hogy mit viselt a gyilkosság napján. Az ügyészek érdeklődését azonban a kesztyűről tett említés keltette fel.

 

Marček a vallomástétele során ugyanis arra utalt, miszerint a gyilkosság során használt kesztyűt a rendőrség nem vette észre. Marček mindezt így kommentálta:

 

„Kesztyűt viseltem. A kesztyű az anyósülés előtti kesztyűtartóban maradt. Úgy tűnik, hogy figyelmen kívül hagyták és az autóban maradt. Egy vágás és szúrás elleni védőkesztyű volt. A márkájára már nem emlékszem“.

 

A felügyelő ügyészt az is érdekelte, hogy a kesztyűt már korábban is viselte-e vagy csak a gyilkosság időpontjában. Marček azt állította, hogy csupán a fegyverpróba során használta a szóban forgó kesztyűt.

 

A TV JOJ szerint Marček vallomása után a rendőrség utólagosan beszerezte a kesztyűt. Amennyiben a kesztyű égéstermék nyomait tartalmazza, akkor a nyomozó minden bizonnyal összefüggésbe hozza a tett helyszínével és magával a gyilkossal is.

 

Az, hogy Marček valóban használta-e a kesztyűt, a szakvéleményből fog kiderülni.

 

Noviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!