Nyitókép forrása: facebook.com/Csáky Pál

 

Ma ülésezett az MKP Országos Tanácsa, többek között a hetek óta terítéken lévő együttműködés lehetőségeiről is tárgyalt a pártvezetés.

 

Frissítve 18:41 – Az MKP pártsajtójaként számon tartott MA7 közlése szerint az MKP elnöksége már tegnap bizalmat szavazott Menyhárt József pártelnöknek.

 

Az Országos Tanács ma pedig úgy döntött, hogy minden magyar párttal, mozgalommal, civil szervezettel tárgyalni fognak az együttműködésről, a homályos utalások szerint egy „választási pártban” vagy „választási koalícióban” látják az együttműködés lehetőségét a jövő évben esedékes parlamenti választások viszonylatában. Menyhárt József kijelentette,

 hirdetes_300x300  

 

nincsenek személyi feltételei a közös munkának, és az együttműködésből a MOst-Híd politikusait sem zárják ki. (Bugár Bélát sem említette kivételként…)

 

Őry Péter a szlovák sajtónak nyilatkozva beszámolt róla, hogy az MKP a lehető legjobb választási eredmény eléréséhez keresi a megfelelő stratégiát és eszközöket.

 

„Az a döntés született, hogy más pártokkal kezdünk tárgyalásokba, hogy a lehető legszélesebb körű képviseletet biztosíthassuk közösségünk számára a parlamentben, legyen szó koalícióról vagy más formájú megoldásról”

 

fogalmazott.

 

Mint mondta, az MKP minden releváns párttal kész tárgyalóasztalhoz ülni. Őry egyértelműen csak a szélsőséges pártokat zárta ki a lehetőségek közül, kiemelte azonban, hogy nem számolnak azzal, hogy az SNS megszólítaná őket, illetve nem tartja valószínűnek, hogy a Smer számításba jöhet.

 

„Mi a demokratikus vagy ellenzéki pártokkal és azokkal a csoportokkal készülünk egyeztetni, amelyek képesek képviselni a magyar közösség érdekeit. Nem akarok konkrétumokba bocsátkozni, de nyilvánvaló, hogy nagy az igény a jelenlegi kormánygarnitúra leváltására a következő választásokkor”.

 

Őry elmondása szerint az MKP nem zárja ki a Most-Híddal való tárgyalást sem, de Bugár Béla ajánlatát, hogy más pártok a vegyespárt listáján induljanak, elutasította.

 

„Minden párttal tárgyalhatunk, de az nem járható út, hogy a mi tagjaink más párt színeiben vágjanak neki a választásoknak”

 

fogalmazott.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.