Nyitókép: Pixabay/Michael Gaida

 

A Nyugat-szlovákiai Áramszolgáltatótól (ZSE) származó hamis e-mail terjed az interneten. A ZSE hackertámadás veszélyére figyelmeztet, és azt tanácsolja a lakosoknak, hogy ne nyissák meg a ZSE nevében, a [email protected] címről érkező e-maileket.

 

„Felhívjuk a fogyasztók figyelmét, hogy ne nyissák meg a [email protected] e-mail címről érkező e-mailt. A vállalathoz eddig öt ember fordult segítségért, s vannak közöttük olyanok is, akik nem a mi ügyfeleink”

 

– mondta Michaela Dobošová, a ZSE szóvivője.

 hirdetes_810x300  

 

Az e-mail tárgya egy felszólítás a befizetetlen számláról, de tartalmaz egy „exe” végződésű csatolt fájlt is, amelynek megnyitása károsíthatja a címzett számítógépét.

 

„A ZSE-nek semmi köze sincs a [email protected] e-mail címhez, illetve a szóban forgó elektronikus levél tartalmához. Szeretnénk a a fogyasztók és az üzleti partnereink figyelmét felhívni arra, hogy ne nyissák meg a csatolt fájlt, hiszen nem zárható ki, hogy a feladó célja egy hackertámadás elkövetése”

 

– hangsúlyozta Dobošová.

 

A ZSE ügyfelei a 0850 111 555-ös telefonos ügyfélszolgálaton, vagy a www.zse.sk weboldal keresztül kérhetnek tájékoztatást az esetleges tartozásaikról.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!