Nyitókép: Új Szó

 

A Most-Híd és az MKP delegációja az első közös tárgyalásukon megegyezett abban, hogy nem hoznak létre közös választási pártot, illetve a Most-Híd választási listáján sem fognak közösen indulni.

 

A fennmaradó további lehetőségekről, tehát a koalícióról és a külön indulásról továbbra is tárgyalni fognak – tájékoztatta a TASR-t a Most-Híd sajtóosztálya.

 

 hirdetes_300x300  

„Mindkét párt delegációja megegyezett abban, hogy nagy felelősségük van abban, hogy a régiók és a nemzeti közösségek – beleértve a szlovákiai magyarságot – 2020-ban is parlamenti képviselettel rendelkezzenek”

 

– tájékoztatott a Most-Híd, majd hozzátette, hogy a fennmaradó két lehetőség közül (külön-külön indulás, koalíció) azt fogják kiválasztani, amelyik jobb esélyt kínál a parlamenti képviselet biztosítására.

 

A két párt abban is egyetértett, hogy az együttműködésük feltétele a pártok arculatának és alapvető elveinek a megtartása. Az MKP és a Most-Híd arra is felhívta a figyelmet, hogy a koalíció esetében hét százalékos kvórum fog rájuk vonatkozni.

 

„Az egyetlen párt, amellyel már az első találkozón sem tudtunk megegyezni, az Simon Zsolt Magyar Fóruma. Az volt vele a legnagyobb probléma, hogy etnikai alapú politizálást folytatott”

 

– mondta a Most-Híd alelnöke, Ravasz Ábel, aki hozzátette, hogy a párt hidat akar képezni a kisebbség és a többség között.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!