Frissítve: 10.21 107 letartóztatott személy, közülük 56 ellen (41 lengyel és 15 holland) garázdaság miatt vádat emeltek. A letartóztatott személyek közül 51 bolgár futballszurkoló.

 

Ritkán látható állapotok uralkodtak Pozsony legszűkebb belvárosában szerda este. A jelenetek leginkább a nagy futballesemények helyszíneiről lehetnek ismertek, amikor a Vb- vagy Eb-meccseken a válogatottak kemény magjai találkoznak.

 

Utoljára a franciaországi futball Eb-n, Marseillben, az orosz és az angol focihuligánok részéről láthattunk olyan tömegverekedést, mint amilyet Pozsonyban.

 

 hirdetes_300x300  

 

 

A rendőrséghez szerda este 9 óra körül érkezett a lakossági bejelentés, hogy tömegverekedés tört ki a Mihály-kapu alatt, a Ventúr utcában. A közösségi médiában és videó megosztó portálokon fénysebességgel terjedő felvételeken jól látszanak a levegőben repkedő székek, asztalok. A legnagyobb kár a Gatto Matto, a The Cut és az Antinori nevű éttermeket érte.

 

Sajtóinformációk szerint több száz lengyel, bolgár, holland és montenegrói hocihuligán volt Pozsonyban, akik a kárt szenvedett bárok és éttermek tulajdonosai szerint valószínűleg előre egyeztethettek az összecsapásról.

 

A bejelentést követő 10 percen belül a helyszínre több mint 100 rendőr szállt ki. „Közel 80 személyt ott helyben, a belváros más részein további 14 személyt tartóztattunk le“ – tájékoztatott a rendőrség, akik addig az éppen zajló Slovan BL-selejtező mérkőzésére koncentráltak.

 

 

Hamarosan az is kiderült, hogy az összecsapásban külföldi futballhuligánok vettek részt, akik a csütörtöki Európa-liga selejtező mérkőzések előtt Pozsonyban portyáztak.

 

Konkrétan a Lengyel Cracovia Kraków és a velük szimpatizáló Ajax Amsterdam kemény magja csapott össze a ma Rózsahegyre igyekvő Levszki Szofia szurkolóival.

 

Az összecsapást előre jelezte a Levszki egyik vezérszurkolója, aki a közösségi oldalon arról írt, hogy „nem békével jönnek Szlovákiába, és lesz nemulass.“

 

A rendőrség lezárta a helyszínt. Kép: teraz.sk

 

 

A Cracovia Kraków csapata ma 20.30 órakor játszika a Pozsonytól 55 kilométerre található Dunaszerdahelyen. A Körkép.sk helyszíni információi szerint tegnap este Dunaszerdahelyen semmilyen rendbontás nem volt. A lengyel és a magyar szurkolók ugyanis régóta jó kapcsolatokat ápolnak egymással.

 

A tegnapi utcai összecsapásról itt számoltunk be bővebben képekkel, videókkal.

 

Tömegverekedés tört ki Pozsonyban. Focidrukkerek estek egymásnak (Képek, videók)

A közösségi médiában terjedő, szemtanúkra hivatkozó információk szerint a verekedés előtt késelés is történt az egyik közeli étteremben. Az Egyetemi kórházban nyolc külföldit kellett ellátni, de egyikük sem maradt benn további kezelésre.

 

A rendőrség csütörtökre ígért bővebb jelentést.

 

Körkép.sk (webnoviny, teraz.sk)

Képek: webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!