Nyitókép forrása: pluska.sk

 

Az ellenzéki SaS kormánnyal szembeni bizalmatlansági indítvánnyal kötné össze az elmúlt időszak egyik legátfogóbb reformjának javaslatát. Az úgynevezett kórházreform miatt a minap Robert Fico, a Smer elnöke hívatta be Andrea Kalavská (Smer) egészségügyi minisztert.

 

Ahhoz, hogy a reformjavaslat átmenjen a parlamentben, 90 voksra lesz szükség. A minisztérium ugyanis alkotmánytörvényként akarja elfogadtatni, vagyis az ellenzék szavazataira is szükség lesz.

 

„Ha Andrea Kalavská miniszterasszony valóban meg van győződve a reform előkészítésének tökéletességéről annyira, hogy alkotmánytörvényként terjesztené be, akkor Peter Pellegrini kormánya kösse össze a szavazást egy kormánnyal szembeni bizalmatlansági szavazással az alkormány 114-es cikkelye alapján”

 hirdetes_300x300  

 

mondta Jana Cigániková, az SaS parlamenti képviselője, aki egyben a parlament egészségügyi bizottságának tagja. Hozzátette, hogy szerinte az alkotmánytörvényként való beterjesztés „felelőtlenség a választópolgárokkal szemben”, mert minden egyes módosításához legalább 90 támogató szavazatra lesz szükség, miközben egy rendkívül bonyolult folyamatról van szó, amely során könnyen szükség lehet változtatásokra.

 

Richard Sulík, az SaS elnöke szerint Kalavská hagyta, hogy Fico manipulálja őt. Az ellenzéki politikus szerint Fico valójában nem akar semmilyen reformot, mert tisztában van annak „politikai kockázataival”.

 

Kalavská kedden – miután tárgyalt Ficoval – azzal indokolta a koráhzreform alkotmánytörvényként való beterjesztését, hogy a politikai spektrum teljes skálájáról támogatást akar szerezni hozzá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!