Nyitókép: aktuality.sk

 

A bazini Speciális Büntetőjogi Bíróságon ma megkezdődik a korábbi pártelnök (ANO), gazdasági miniszter és tévé elnök (Markíza), Pavol Rusko, és a maffialistán szereplő, több egyéb ügyben is érintett Marian Kočner tárgyalása.

 

A vád szerint 69 millió euró értékben hamisították meg a Markíza televízió váltóit.

 

A rendőrség korábban, még Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány idején ad acta tette az ügyet, melyet a távozása után újra megnyitottak.

 hirdetes_300x300  

 

A bírósági per 6 napon keresztül zajlik majd, a két fő nap a mai és a szerdai. A Markíza védőügyvédjei Tomáš Kamenec és Daniel Lipšic, a vádlottakat Marek Para képviseli.

 

Pavol Rusko a bírósági tárgyaláson. Kép: SME

 

Kočner saját kérésére személyesen nem lesz jelen a bírósági tárgyalás alatt, Pavol Rusko azonban igen. Ez utóbbi ma vallomást is tesz.

 

A per nagy érdeklődés közepette zajlik, több újságíró is figyeli az eseményeket, de rajtuk kívül jelen van az amerikai nagykövetség illetékese is. A Markíza televízió tulajdonosa ugyanis az amerikai Time Warner.

 

Az érdeklődés azért is érthető, mert ez Marian Kočner első nagy ügye az ötből, mely bíróság elé került. Főleg gazdasági jellegű bűncselekményekkel vádolják, de a bérgyilkos által meggyilkolt Ján Kuciak és menyasszonya ügyében is gyanusítják.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!