Nyitókép: TASR

 

Állítólag Alena Zsuzsová titkos üzeneteken keresztül kommunikált a 15 éves lányával és a 75 éves édesanyjával, s éppen ez lehet az oka annak, hogy immáron nyolc hónapja nem láthatja őket.

 

Zsuzsová védőügyvédje szerint a felügyelő ügyész akkor tájékoztatta őt erről, amikor rákérdezett arra, hogy Zsuzsová miért nem fogadhat látogatókat a börtönben, holott joga lenne rá. Zsuzsová számára a bíróság a legszigorúbb, kollúziós fogságot rendelte el, hogy a tanúkat ne tudja befolyásolni.

 

 hirdetes_300x300  

Alena Zsuzsovát szeptember végén tartóztatták le, és azóta börtönben van. Jelenleg két előre megfontolt gyilkossággal vádolják. A rokonok látogatását eleinte megengedték a börtönben, ahol Zsuzsovát a lánya és az édesanyja látogatta. Ezután minden megváltozott, ugyanis a nyomozó meghiúsította a fizikai érintkezést.

 

Titkos üzeneteket váltott a rokonaival 

 

 „Először azt mondták nekem, hogy erről a bűnüldöző szervek fognak dönteni, majd írásban kaptam egy értesítést arról, hogy az ügyfelem állítólag titkos üzeneteken keresztül kommunikált. Ezeket az üzeneteket csak az érti meg, akinek az üzenet szól, és a látogatások során fennáll a veszélye annak, hogy bizonyos információk kiszivárognak“

 

– mondta a Markíza televíziónak Štefan Neszméry, Alena Zsuzsová védőügyvédje.

 

A Markíza televízió az ügyészségnél is érdeklődött a titkos üzenetekről, de annak érdekében, hogy a nyomozás ne hiúsuljon meg, nem szolgáltak információkkal.

 

Nyolc hónapja nem látta a családtagjait

 

Zsuzsová ügyvédje szerint a látogatások egy üvegfal mögött zajlanak, így el sem tudja képzelni, hogy egy 75 éves asszony és egy 15 éves lány valakinek titkos üzeneteket visz ki a börtönből.

 

Peter Chudý, volt rendőrségi funkcionárius szerint, ha egy nyomozó így dönt, akkor a korlátozás hosszabb ideig is eltarthat.

 

„Egy kiskorú és egy nyugdíjas korú személy is lehet fontos információk hordozója. A veszélyt sosem lehet kizárni“

 

– vélekedett Chudý.

 

A védőügyvéd mindent tagad

 

Zsuzsová védőügyvédje továbbra is azt állítja, hogy az ügyfele nem kommunikál titkos üzenetekkel.

 

 „Meg fogjuk támadni azt a döntés, melynek alapján az ügyfelemtől megtagadták a látogatókat. Nem értem ezt az egész hozzáállást“

 

– mondta Neszméry, majd hozzátette, hogy Zsuzsová telefonon és levélben ugyan kommunikálhat a hozzátartozóival, de a rendőrség ezeket is ellenőrzi.

 

TvNoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!