Nyitókép: pravda.sk

 

Tibor Gašpar korábbi országos rendőrfőkapitány legújabb facebook-bejegyzésében gyakorlatilag nyílt utalást tett Peter Pellegrini (vélt) nemi irányultságára. 

 

A vita háttere, hogy ma Peter Pellegrini kormányfő újságírói kérdésre kijelentette, hogy nem örülne neki, ha a Smer 2020-as választási listáján Gašpar is helyet kapna, neki ugyanis a miniszterelnök szerint inkább a Kuciak-gyilkosság kapcsán napvilágra került kínos információkból kellene kimosnia magát.

 

Gašpar erre a közösségi hálón közzétett egy bejegyzést, melyben azt írta, hogy

 hirdetes_300x300  

 

Peter Pellegrininek fontolóra kellene vennie, hogy belépjen a Progresívne Slovensko pártjába, biztos sok közös témájuk van

 

Azt is írta, hogy Pellegrini mai kijelentését csak a kormányfő új sajtóstratégiájaként tudja értékelni (Pellegrini korábban nagyra becsülte Gašpar rendőrfőkaptányi teljesítményét), amivel azonban megsérti a demokrácia alapelveit. Mint írta, az ilyen „liberális pillanatok” nem igazán szólítják meg a Smer választóit, ezért Pellegrini inkább a PS-nél kopogtasson.

 

reprofotó Tibor Gaspar fb-bejegyzéséről

 

Az ezt tartalmazó bekezdést pedig egy nehezen félreérthető, a melegfelvonulásokon használatos szivárványzászló színeit tartalmazó ikonnal látta el. Hogy az utalás mennyire lehet szándékos, nem tudni, de hogy a legtöbbeknek ugyanaz jutott eszébe, azt az bizonyítja, hogy Monika Tódová a Denník N riportere saját facebook-bejegyzésében emiatt „homofóbiával” vádolta meg Gašpart, nem beszélve a Gašpar posztja alatti kommentekről).

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.