Nyitókép: SITA

 

Andrej Kiska volt államfő mai sajtótájékoztatóján felfedte, hogy mit mondott neki Robert Fico akkor, amikor távozott a kormányfői posztjából.

 

Kiska arról a találkozóról beszélt, amikor az elnöki palotában Robert Ficoval, Andrej Dankoval és Bugár Bélával tárgyalt.

 

 hirdetes_300x300  

„Fico bejelentette nekem, hogy továbbra is a párt Súmračná utcai székházából fog kormányozni. Azt mondta: „ne gondold, hogy valami meg fog változni”

 

– jelentette ki Kiska.

 

A volt államfő a PS/SPOLU-val és a KDH-val közös sajtótájékoztatóján a Kočner-féle kommunikációra és az aktuális politikai helyzetre is reagált.

 

 „Néhány embernek itt az az érzése, hogy az ország az ő tulajdonában áll. Örömmel tölt el, hogy ma olyan emberek állnak itt, akik készen állnak a felelősségvállalásra és arra, hogy Szlovákiát visszaadják az embereknek“

 

– mondta Kiska.

 

A hatalomátvételről beszélt Miroslav Beblavý, a SPOLU vezére is.

 

„A kormányon lévő urak nagyon intenzíven ragaszkodnak a székeikhez, mert tudják, hogy a kormány vége nagyon kockázatos lesz számukra. Nem számíthatunk előrehozott választásokra, hiszen az utolsó napig hatalmon kívánnak maradni“.

 

Az új pártok vezérei közösen kritizálták „Kočner politikusainak“ generációját.

 

„Mi, azoknak a demokratikus politikai pártoknak a vezérei, akik nem tartozunk Kočner politikusainak generációjához, megígérjük, hogy mindent megteszünk azoknak a kötelékeknek az elszakításáért, ami a rendőrség, ügyészség, bíróság és a bűnhálózattal összeköttetésben álló emberek között alakult ki“.

 

HNonline.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.