Nyitókép forrása: tvnoviny.sk

 

A rendőrség ma razziát tartott több pozsonyi bírónál és a smeres igazságügyi államtitkárnál, Monika Jankovskánál is. A Smer szürkeeminenciásaként is számon tartott Jankovksá telefonját a rendőrség lefoglalta.

 

A Denník N közlése szerint a rendőrség mai akciójában azokat „látogatta meg”, akik közvetlenül kommunikáltak Marián Kočnerrel a Threema applikáción keresztül.

 

Az időzítés sem véletlen: az érintett személyek hirtelen elkezdték lecserélgetni telefonjaikat.

 

 hirdetes_300x300  

Kočner az egyik, Alena Zsuzsovának küldött üzenetben azt írta, hogy Jankovská az ő egyik „majma”. Jankovská tagadja , hogy kapcsolatban állna Kočnerrel.

 

A Pellegrini-kormány megalakulása után Kočner azt íis írta Zsuzsovának, hogy az igazságügyi minisztériumot valójában Jankovská fogja majd vezetni, nem Gál Gábor (Most-Híd).

 

A rendőrség a rendőrségi akciót facebook-bejegyzésében nyilvánosan megerősítette, nevekre nem tért ki. Az akció hivatalos indoka hatalommal való visszaélés volt. Az igazságügyi minisztérium elismerte, hogy Jankovská átadta a rendőrségnek telefonját és „teljes mértékben együttműködik a büntetőhatóságokkal”. A minisztérium szerint kihallgatásra még nem hívták be.

 

Kočner Threema–üzenetei: Bugárral a Fico-kormány megmentéséről beszéltem a Maldív-szigeteken

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.