Nyitókép forrása: cas.sk

 

Egy turista életét vesztette, többen pedig megsérültek a Magas-Tátrában csütörtökön kialakult viharokban.

 

A Tátra nyugati felében villámcsapások miatt többen megsérültek. Egy ember életét vesztette, a hegyi mentő szolgálat közlése szerint a sérültek kórházi ápolásra szorultak.

 

A tragédiára a Banikov-csúcs (2178 m) közelében került sor. A helyszín mindüssze 10 kilométerre van légvonalban a Tátra lengyel oldalán lévőWielki Giewonttól (Nagy-Giewont), ahol szintén villámcsapások következtében többen életüket vesztették.

 hirdetes_300x300  

 

A hegyi mentő szolgálat közlése szerint egy nő riasztotta őket azzal, hogy a Banikov-csúcsnál tartózkodottegyik munkatársával, mikor villám csapott beléjük. A nő túlélte a sújtást, de súlyos végtagsérüléseket szenvedett, társát azonban a lökéshullám letaszította a hegyről, esélye sem volt túlélni a több százméteres zuhanást.

 

A második esetre nem sokkal ezután került sor, a Nyugat-Tátrai Pacholeban, ahol egy szlovákiai turistába csapott bele a villám. A férfi eszméletét vesztette, egy időre mozgásképtelenné vált, de túlélte a csapást. A helyszíni elsősegély ellátás után kórházba szállították.

 

Lengyelországban három ember (köztük egy gyermek)vesztette életét csütörtökön, szintén villámcsapás miatt a Tátra lengyelországi oldalán. A hírek ellentmondásosak, egyes források szerint három halálos áldozat van, köztük egy 13 éves fiú, más források négy áldozatról számolnak be, köztük két gyermekkel. A sérültek száma legkevesebb húsz.

 

A hírek szerint nem több helyszínen történ villámcsapás, hanem egyetlen turistacsoportra sújtott le a villám. A csoportban több gyermek is volt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!