Nyitókép: pozri.sk

 

A katonák, a rendőrök, a tűzoltók és a hegyimentők fizetéseit ugyanolyan feltételek mellett szeretném megoldani – jelentette ki Denisa Saková (Smer) a közösségi oldalán.

 

 „Személy szerint nincs semmilyen problémám a professzionális katonák fizetésemelésével, de véleményem szerint a katonák, a rendőrök, a tűzoltók és a hegyimentők fizetéseit ugyanolyan feltételek mellett egyszerre kellene megoldani. Szerintem így lenne igazságos“

 

– magyarázta Saková.

 hirdetes_300x300  

 

A belügyminiszter asszony azt is kiemelte, hogy a rendőrök, tűzoltók és a hegyimentők munkája rendkívül fontos, ugyanis nap mint nap a saját életüket teszik kockára más emberek életéért, emiatt is megérdemlik a megfelelő értékelést.

 

Az új törvényjavaslat szerint a professzionális katonákat az eddigiektől eltérően a teljesítményük és nem a katonai rendfokozatuk alapján fizetnék.

 

A védelmi tárca nemcsak az igazságosság, de a foglalkozás konkurenciaképessége miatt emelné a katonák fizetését. A tárca ugyanis abban bízik, hogy a magasabb fizetéssel az érdeklődés is megnő a katonai állás iránt.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!