Nyitókép: TASR/Jakub Kotian

 

A TASR információi szerint Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfőt szeptember 6-án, pénteken próbálják meg leváltani a parlamentben. A leváltásról szóló szavazás előtt foglalják el a helyüket az Európai Parlamentbe távozó képviselők helyére érkező új képviselők is.

 

A kormányfő elleni bizalmatlansági indítványt az ellenzék nyújtotta be. Az ok: a kormányfő nem váltotta le Monika Jankovskát, az igazságügyi minisztérium államtitkárát. Az ellenzék azért követeli Jankovská távozását, mert állítólag kapcsolatban állt a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsított Marian Kočnerrel.

 

 hirdetes_300x300  

A rendkívüli ülés összehívását 32 ellenzéki képviselő támogatta az OĽaNO-tól, az SaS-tól és a Sme rodinától.

 

Pellegrini ismét kijelentette, hogy amennyiben beigazolódik a Jankovskával kapcsolatos gyanú, felszólítja Gál Gábor (Most-Híd) igazságügyi minisztert Jankovská leváltására. A kormányfő elmondása szerint csak abban az esetben fog cselekedni, ha hiteles információk birtokába jut.

 

A Smer-SD kiállt Pellegrini mellett. Robert Fico pártelnök szerint a bizalmatlansági indítvány nemcsak megalapozatlan és szándékos, de még nevetséges is. A pártelnök szerint a kormányt és a kormányfőt minden lehetséges eszközzel védeni fogják.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!