Nyitókép forrása: Aktuality.sk

 

A parlament titkárságának közlése szerint a jelen állás szerint a jövő évi parlamenti választások dátuma valószínűleg 2020. február 29. lesz, amely egyébkén egybe esik három megye tavaszi szünidejével is.

 

A Szlovák Nemzeti Tanács sajtótitkársága úgy fogalmazott:

 

„A parlamenti képviselőket négy évre választják. A 2016-os választások március 5-én zajlottak, a választási időszak tehát 2020. március 5-ével ér véget. Az a legmegfelelőbb megoldás, ha a következő választásokra a március 5-ét megelőző szombaton kerülne sor, ami február 29.”

 

 hirdetes_300x300  

A jelek szerint tehát épp a Trencsén, Zsolna és Besztercebánya megyei tavaszi szünidő végével kerülne sor a parlamenti választásokra. Ez azért érdekes, mert a családosok nagy számban használják ki ezt az időszakot közös időtöltésre, vagyis sokan nem lesznek otthon. Ez azonban nem feltétlenül befolyásolja majd nagy mértékben részvételi arányt: választói igazolványokat is lehet kiváltani, amelyek segítségével bármelyik településen leadhatók a voksok.

 

A február végi időpont más miatt is érdekes. A Kuciak-gyilkosság második évfordulója környékére esik, amely rányomja majd bélyegét a választási kampány hajrájára és magukra a választásokra is.

 

Webnoviny.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!