Nyitókép forrása: TVnoviny.sk

 

Nem csak ügyészek, bírók és Monika Jankovská volt igazságügyi államtitkár mobiljait vették el a NAKA nyomozói. A TVnoviny.sk értesülései szerint két másik „hölgytől” is elkobozták a telefonját, az egyikük egy smeres parlamenti képviselő asszisztense, és egy ügyvéd, aki végrehajtóként szerepelt az egyik, Marián Kočnerhez kapcsolódó felszámolási ügyben.

 

Monika Jankovská, Vladimír Sklenka bíró, Miriam Repáková, Andrea Haitová, Zuzana Maruniková bírónők, valamint Bystrík Palovič ügyész mellett a nyomozók lefoglalták Eva Timár Myjavcová ügyvéd mobilját is, aki a Gapeja nevű cég csődeljárási végrehajtója volt. Ez a cég szerves részét képezi a Glance House ügynek és érintettek bizonyos telkek is Dunacsúny kataszterében. Az esetről 2017-ben Ján Kuciak oknyomozó újságíró is írt, akit 2018 februárjában menyasszonyával együtt meggyilkoltak. A merénylet feltételezett megrendelője épp Marián Kočner volt.

 

Kočner 23 millió euróért adott el dunacsúnyi telkeket a Gapeja nevű cégnek. A pénzt azonban nem kapta meg, ezért a követelést eladta egy brit offshore cégnek, amely a Gapeján keresztül akarta a Glance House lakásaira rátenni a kezét. A terv nem sikerült.

 hirdetes_810x300  

 

Tudni kell, hogy a Kočner által eladott telkek piaci értéke mindössze 116 ezer euró volt. A Gapeja ügyében végrehajtóként szereplő Myjavcová neve érdekesen módon nem csak ebben a Kočnerhez tartozó érdekeltségben tűnik fel. Ő volt a végrehajtó a Welten a.s. ügyében is. Ez az eset a bacsfai golfpályákról szól, az azt érintő gyanús ügyletek során 4 millió euró áfától esett el az állam.

 

A másik hölgy, akinek mobilját a hatóságok lefoglalták, Jozef Buček smeres parlamenti képviselő asszisztense, Darina Lenártová. A nyilvános adatok szerint hivatalosan 550 eurót keres parlamenti asszisztensként.

 

Ami azonban még érdekesebb, hogy Lenártová a közösségi hálóra feltöltött képek tanúsága szerint Monika Jankovská barátnője.

 

A mobilok lefoglalását a Speciális Ügyészi Hivatal rendelte el, egy hatalommal való visszaélés, megvesztegetés, kenőpénz elfogadása gyanújában folytatott nyomozás keretében.

 

TVnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!