Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Dušan Kováčik speciális ügyész nemrég nem véletlenül kritizálta Kočner-féle Threema-üzenetek kiszivárgását a sajtóhoz. Ezúttal ugyanis az ő neve is előkerült. A Denník N közlése szerint Marian Kočner és Norbert Bödör épp Kováčikon keresztül gyakorolt hatást a Speciális Ügyészi Hivatalra. A Threema üzenetek szerint Böröd és az ügyész rendszerese találkoztak. Kováčik tagadja, hogy bármi köze lenne Bödörhöz, ahogy azt is, hogy találkoztak volna.

 

A Denník N szerint Kováčiktól Bödörék információkat és konkrét lépéseket vártak el, például egy büntetőeljárás leállítását, vagy épp egy adott ügy illetékes ügyészének cseréjét. Az üzenetváltások a 2017 szeptembere és 2018 májusa közötti időszakból valók.

 

A leiratok szerint Kočner nem volt elégedett Kováčik döntéseivel. Kritizálta például, hogy Žilinkát tette meg az ügyészség gazdasági részlegének vezetőjévé – akiről Kočner úgy vélte, hogy már megállapodott az ellenzékkel, és Dušan Kováčik helyét kapja meg  egy esetleges kormányváltáskor. Hab a tortán, hogy ez ugyanaz a Žilinka, aki ellen a Kuciak-gyilkossággal vádolt Alena Zsuzsová és társai szintén merényletet készítettek elő.

 hirdetes_300x300  

 

“A családtagokért fejenként 10 ezer euró jutalék jár” – az ügyésszel együtt feleségét és gyerekeit is megölték volna

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.