Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

A NAKA számos rendőrétől megvált,miután egy belső eredményfelmérés szerint az egyik drogellenes pozsonyi osztály csupán az átlagos teljesítmény felére volt képes  az eljárások és letartóztatás számát tekintve.

 

Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány már kinevezése után nem sokkal előrevetítette, hogy „tisztogatások” lesznek a NAKA-ban. Ma, az érintett részleg tömeges áthelyezése és elbocsátása kapcsán azt nyilatkozta, hogy a NAKA kötelékében maradtak a legjobb rendőrök.

 

A pozsonyi drogellenes NAKA-részleg az előző évben 8 esetben indított eljárást 15 gyanúsított kapcsán, ami a többi drogellenes részleg teljesítményének még a felét sem érte el. A rendőrfőkapitány szerint a NAKA-nak az érintett rendőrök nem jelentette hozadékot, így meg kellett válni tőlük.

 hirdetes_300x300  

 

Azok hivatalos beadvánnyal fordultak Denisa Saková (Smer) belügyminiszterhez, kifejtve, nem értik, milyen kritériumok alapján választották ki éppen őket. Saková a Markízának azt nyilatkozta:

 

„Az egész társadalom azt várja tőlünk, hogy eredményeket mutassunk fel. Mi szüntelenül azon dolgozunk, hogy legyenek valódi eredményeink, hogy építsük a rendőrségbe vetett bizalmat, és ha személycseréket kell foganatosítanunk ehhez, akkor én azt támogatni fogom”

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!