Nyitókép: Denník N

 

Marian Kočner maffiavállalkozó és Nobert Bödör a saját irányításuk alatt akarták tartani František Imreczet, a Pénzügyi Igazgatóság elnökét – mindez a 2018 januárjában íródott Threema-üzenetekből derült ki. A Kočner és a Bödör közötti kommunikáció újabb átiratát a Denník N közölte.

 

Imreczet azzal akarták megzsarolni, hogy a Pénzügyi Igazgatóságon keresztül régi barátjának, Michal Suchobának a vállalatát juttatta pénzhez. Ennek a vállalatnak ugyanis több millió euró értékben sikerült megszereznie IT-s megrendeléseket.

 

 hirdetes_300x300  

Feri és Kočner

 

 „Mit szólnál, ha megszorongatnánk Feri mogyoróit amiatt a pénz miatt, amit a Pénzügyi Igazgatóságon keresztül biztosít a lova számára“

 

– javasolta Kočner Bödörnek. A „Feri“ becenév alatt Imreczet értette.

 

 „A kurv*k úgyis be vannak sza*rva. Megcsinálhatnánk“

 

– válaszolta Bödör, majd hozzátette, hogy „talán Brhel is észhez térne“.

 

Imrecze hatalmának megszerzése az adócsalási ügyletei miatt jött volna jól Kočnernek. Kočner ugyanis gyanús módszerekkel ruházta át a Five Star Residenceben lévő lakásait az új tulajdonosokra.

 

Átgondolt terv

 

Kočnernek átgondolt terve volt Imrecze „megnyerésére“.

 

„Kezdjük is el. Adjuk a feladatot annak srácnak, akit felvettetek munkába (Kočner jóvoltából – szerk. megj.). Az első infók az emberednél vannak a Pénzügyi Hírszerző Egységnél“

 

– írta Kočner a Threemán.

 

Az említett Pénzügyi Hírszerző Egység akkori főnöke az a Pavol Vorobjov volt, aki nemcsak a meggyilkolt Ján Kuciakot világított át, de rajta kívül mintegy 30 újságírót is.

 

Denník N/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!