Pozsony belvárosában mintegy 50 ezer résztvevő vonult fel tegnap, hogy rámutasson a meg nem született gyermekek jogaira. A tüntetők célja az volt, hogy az élet védelmével kapcsolatban fejezzék ki támogatásukat, kiemelve, hogy az emberi életet a fogantatásról kezdve védeni kell.

 

„Ma 50 ezren gyűltünk össze. Olyan jöttek el, akik azt mondják, hogy az élet védelme nagyon fontos a számunkra legyen szó bárkiről, a legkisebbekről, vagy akár a meg nem született gyermekekről,”

 

mondta az immár harmadik, Élet menetének nevet viselő rendezvény szóvivője,  Patrik Daniška.

 

 hirdetes_300x300  

 

A szervezők rámutattak arra, hogy a terhesség megszakítás jelenleg a 12. hétig legális, ha pedig a gyermek egészségi problémával küzd, ezen túl is. Elmondásuk szerint ezt diszkriminatívnak tartják. A szervezők szerint a rendezvény erős mandátumot adott a kezükbe a témával kapcsolatban,

„Az emberek változást akarnak. Néhány közjogi szereplő azzal érvel, hogy nincs közösségi igény a változás iránt, hogy a törvényi szabályozás, mely jelenleg megengedi a meg nem született gyermekek megölését, elégséges. Mi nem ezt gondoljuk. Ezért is jöttünk ma össze, hogy kimondjuk, a jelenlegi szabályozás rossz. Változást akarunk,”

 

tette hozzá.

 

A pozsonyi Élet menetét Ferenc pápa is támogatta. Üdvözletét a Szlovák Püspöki Konferencia elnöke, Stanislav Zvolenský érsek olvasta fel.

 

„Akik eljöttek, hajlandóak voltak kijelenteni az egész társadalom előtt, hogy az élet számukra pótolhatatlan ajándék,“

 

fogalmazott.

A vasárnapi megmozdulást több párt is a támogatásáról biztosított, köztük az SNS, OĽaNO, ĽSNS a Sme rodina, illetve a KDH.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!