A jelek szerint feloldhatatlan feszültség uralkodik a nem is olyan rég még legerősebb ellenzéki pártként jegyzett Szabadság és Szolidaritás pártban. Az SaS elnöke, és parlamenti képviselőinek legismertebb tagjai között napról napra jobban mérgesedik el a viszony.

 

Nem fél attól, hogy meggyengülnének

 

Richard Sulík pártelnök mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy olyan választási lista felállítását tervezi, melyen sem Ľubomír Galko, sem Jozef Rajtár, és vélhetően a többi pártbeli ellenfele sem lesz rajta. Ide tartozik  még Natália Blahová, Vladimír Sloboda, Radoslav Pavelka, Pavol Kubiš és Jana Kiššová alelnök is. Ez utóbbi nyilvános ajánlatot kapott Sulíktól, hogy legyen a lista harmadik helyén.

 

 hirdetes_300x300  

„Pártelnökként kötelességem rendet tartani az SaS-ban, amire eddig mindig ügyeltem,“

 

jelentette ki Sulík, felszólítva egyben az elégedetlenkedőket, hogy lépjenek ki a pártból. Sulík nem tart attól, hogy röviddel a parlamenti választások előtt gyengülne az SaS. Terve, hogy B-megoldásként új, ismert arcok kerüljenek a listára, hogy megmutassa, van náluk elég káder.

 

A második helyen várhatóan Lucia Nicholsonová szerepel majd, befutó helyre számíthat Juraj Droba pozsonyi megyefőnök is. Droba a SITA hírügynökségnek elárulta, hogy megválasztása esetén is marad a megye élén.

 

Az SaS-en belüli problémákról itt írtunk korábban.

 

Sulík bekeményít: 4 ismert SaS-es politikus is hiányozni fog a választási listáról

 

webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: Richard Sulík SaS

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!