Nyitókép: TASR

 

A belügyminisztérium hétfőn hivatalosan is beregisztrálta a volt egészségügyi miniszter, Tomáš Drucker Dobrá voľba (Jó Választás) elnevezésű pártját.

 

A párt szeptember elején mintegy 30 ezer aláírást adott le a belügyminisztériumban, de egy párt bejegyzéséhez minimum 10 ezer aláírás szükséges.

 

 hirdetes_300x300  

A Dobrá voľba pártban fog helyet foglalni a Most-Hídból távozó Katarína Cséfalvayová és Martin Fedor parlamenti képviselő. Rajtuk kívül Drucker csapatát fogja még erősíteni Lucia Kurilovská, a Rendőrakadémia rektora, Anna Ghannamová volt újságíró, illetve Miroslav Kočan, az Általános Egészségbiztosító (VšZP) volt igazgatója.

 

A Dobrá voľba prioritása az erős családpolitika, az igazságos egészségügy, az idősek és a kiszolgáltatottak tisztességes gondozása és ellátása, továbbá a jól működő, tisztességes állam.

 

Drucker még szeptemberi sajtótájékoztatóján közölte, hogy számára problémát jelentene a Smer-SD elnökével, Robert Ficoval bármilyen formában részt venni az ország irányításán. A volt miniszter azonban azt is kijelentette, hogy egyelőre nem zárja ki az együttműködés lehetőségét sem a Smerrel, sem Andrej Kiska Za ľudí pártjával.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!