Belföld

A NAKA büntetőeljárást indított a Jankovskáék mobiljainak elkobzásával kapcsolatos ügyben

Vádemelés egyelőre nincs, a nyomozócsoportot "köd" néven azonban már létrehozták

Nyitókép forrása: postoj.sk

 

A többek között Monika Jankovská, korábbi smeres államtitkárt is érintő, telefonok lefoglalásával kapcsolatos bűncselekmény ügyében a rendőrség büntetőeljárásba kezdett.

 

Hirdetés(x)

A rendőrség hivatalos facebook-oldalán jelentette be, hogy az eljárás megindult, de egyelőre még egyetlen gyanúsítottat sem vádoltak meg.

 

„A mobilok lefoglalásával kapcsolatosan a NAKA igazgatójának parancsára létrejött a KÖD nevű munkacsoport, amely az eset kivizsgálásával foglalkozik. A nyomozóból, operatív munkatársakból és egy elemzőből áll majd”

 

olvasható a rendőrség bejegyzésében.

 

A rendőrség még augusztusban foglalta le több bíró és ügyész mobiltelefonját, köztük a Smer igazságügyi államtitkáráét is (Monika Jankovská). A kiszivárgott információk szerint Marian Kočnerhez köthető üzenetváltások állnak a háttérben. A mobilok elkobzására állítólag azért volt szükség már augusztusban, mert az érintett személyek hirtelen (és egyszerre) elkezdték lecserélni mobiljaikat.

 

Hirdetés(x)

A büntetőeljárás hatáskörrel való visszaélés és korrupciós bűncselekmény miatt indult, részleteket a NAKA egyelőre nem közölt.

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket