Nyitókép: aktuality.sk

 

Egy ideje fennálló kérdés már, hogy nem kellene-e együtt nekivágnia a választásoknak Andrej Kiska pártjának és a PS/Spolunak. A Focus ügynökség a Markíza televízió megbízásából készített felmérésében erre a kérdésre kereste a választ.

 

A felmérés eredményei szerint a Za ľudí/PS/Spolu hármaskoalíciót a megkérdezettek 8 százaléka választaná, további 19,3 százalék pedig megfontolná. Emellett 65,6 százalék biztosan nem karikázna egy ilyen listán. Azonban még ennél is fontosabb hogy az érintett három párt választói miként vélekednének egy ilyen összefogásról.

 

A PS/Spolu választói esetében a két párt támogatóinak fele nem ellenezné a hármaskoalíciót, további 38,5 százalék pedig megfontolná, hogy támogassa őket.

 hirdetes_300x300  

 

A Kiskáékkal való összefogást a PS/Spolu koalíció választóinak 11,3 százaléka elutasítaná.

 

Kiska pártjának választói közül 46,2 százaléknyian örömmel fogadnák a PS/Spoluval való összefogást, 43,1 százalék pedig megfontolná, hogy támogassa-e. Mindössze 10,7 százaléknyi választójuk lenne egyértelműen az összefogás ellen.

 

forrás: dennikn.sk

 

A szétesőfélben lévő SaS szavazóit is meg tudná szólítani a Kiska-Truban-Beblavý összefogás – Sulík támogatóinak 47,2 százaléka megfontolná, hogy támogassa az újakat.

 

A hármaskoalíció a Focus szerint meg tudná szólítani az OĽaNO választóinak egy részét is – 40,3 százalékuk megfontolná, hogy átsoroljon Kiskáékhoz.

 

aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!