Nyitókép forrása: Körkép.sk/KZS

 

Két nappal a Gorilla-felvétel nyilvánosságra kerülése után Pozsonyban és Szlovákia több más városában tüntetések  zajlottak a Tisztességes Szlovákiáért mozgalom szervezésében, Szlovákia Igazságosságáért néven. Pozsonyban mintegy 5 ezren vonultak utcára.

 

A menet 18:30-kor indult az Elnöki Palotától a Parlament irányába. A szervezők mellett az eseményen felszólalt Pavla Holcová cseh oknyomozó újságíró, aki együtt dolgozott Ján Kuciakkal is.

 

A felszólalók a közélet megtisztítását és a korrupt ügyészek, bírát távozását követelték.

 

 hirdetes_810x300  

Távozásra szólították fel Robert Fico parlamenti képviselőt és smeres pártelnököt, Dobroslav Trnka egykori főügyészt, jelenlegi ügyészt, Monika Jankovskát egykori smeres igazságügyi államtitkárt, jelenlegi bírót is, illetve Jaroslav Haščák Penta-vezér 1 milliárd eurós vagyonának elkobzását követelték.

 

A Körkép helyszíni tudósítója megkérdezte Karolina Farskát, hogy mi a véleménye arról, hogy a Most-Híd és az MKP épp ma jelentette be közös indulását a választásokon, amivel Menyhárték a Smert hatalomban tartó, a maffiállam létrehozásában segédkező Bugár Bélával fognak össze. Farská elmondta,

 

sajnálatos, ami a magyar szavazatokkal történik, vagyis, hogy mire vetemednek a magyar szavazatokkal hatalomról jutó politikusok.

 

Hozzátette, bízik abban, hogy február végén (a választások napján) ezen a téren is változás történik.

 

Pénteken a fővároson kívül Privigyén, Kassán és Besztercebányán is tüntettek.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.