Belföld

Új Egység Mozgalom: a „gorilla ügy” oligarcháival és a Híd érintett képviselőivel semmilyen együttműködést nem tudunk elképzelni

Nagy a mozgolódás...

Nyitókép: az Új Egység Mozgalom facebook-oldala/archív

 

Ahogy arról korábban a Körképen is beszámoltunk, az MKP közös választási párt létrehozásáról egyezett meg a Most-Híddal és az MKDSZ-szel. Az aktuálpolitikai helyzetre az Új Egység Mozgalom is reagált. 

 

Az Új Egység Mozgalom által a szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény szerint a mozgalom tagjai

 

Hirdetés(X)

“a „gorilla ügy” oligarcháival és a Híd érintett képviselőivel semmilyen együttműködést nem tudunk elképzelni, mert az zsákutcába, a teljes megsemmisülés felé vezet! Továbbra is folyik a felvidéki magyar szavazók megtévesztése, az egyre nagyobb zűrzavar keltése már paródiába ment át. Ebben a helyzetben az Új Egység Mozgalom nem tehet mást, minthogy folytatja a megkezdett építkezését, célkitűzéseinek megvalósítását.”

 

Samu Istvánék arról is tájékoztattak, hogy a mozgalom hivatalosan megválasztott elnöksége hétfőn Dunaszerdahelyen ülésezik, “ahol stratégiailag és tartalmilag is megfogalmazzák azt a cselekvési tervet, amely egy össztársadalmi építkezést tűz ki maga elé, ebben az atomizálódott felvidéki magyar politikai légkörben.”

 

A jelenlegi aktuálpolitikai helyzettel kapcsolatban elmondták, továbbra is fenntartják nézőpontjukat, “amely tudatosítja, hogy nagy szükség van az igazi felvidéki magyar érdekeket képviselő parlamenti képviseletre, azonban ez csak eszköz, és nem lehet mindenáron cél”.

 

Az ÚEM öt pontban emelte ki az aktuálpolitikai helyzettel kapcsolatos meglátásiak és irányelveiket:

 

1. A „gorilla ügy” oligarcháitól anyagi támogatást, politikusaitól együttes indulást ne fogadjunk el, mert ez lekötelezetté teszi a megújulást, és ismét a felvidéki magyar érdekképviselet zsákutcájába vezet!

 

2. Minden oligarcha (kettőről biztosan tudunk a médiákból), akinek köze van a gorilla ügyhöz, vonuljon ki a politikai közéletből! Pénzüknek és befolyásuknak nem szabad a felvidéki magyar politikai újjáépítkezésben megjelennie! Rossz beidegződéseket okozva, negatív társadalmi példákat adva, eddig sem a közösségért dolgozva csak saját önös gazdasági érdekeiket építve irányították zsákutcába a felvidéki magyar politikai és társadalmi közéletet. Miközben a szlovákiai magyar társadalom elszegényedett, nem csak morálisan és erőben, hanem anyagiakban is!

 

3. Gorilla botrány is megerősíti, hogy mecénásokra szüksége van a felvidéki politikai, társadalmi és kulturális közéletnek, de nem oligarchákra!

 

4. Az MKP rendkívül nagy hibát követ el azzal, hogy nem a Most-Híd csalódott táborát próbálja megszólítani egy szélesebb egységben az Összefogás PM, Magyar Fórum és az Új Egység Mozgalom polgári-civil össztársadalmi mozgalommal szövetségben, hanem korrupt, gorilla ügyben sáros, és a magyar egységet szétverő, pártütő politikusokkal készül egy listára! Vannak a Hídban becsületes, a maffia kormányzásban és gorilla ügyben nem érintett, a magyar egység szétrobbantásáért nem felelős politikusok, akiket egy hiteles alternatívát biztosító tömörüléssel meg lehetne szólítani.

 

5. Felszólítjuk az MKP-t, hogy mérlegeljen! Ismétlés a tudás anyja: a parlamenti képviselet nem lehet cél, csak eszköz! A jelenlegi kormánytagokkal, a politikai és gazdasági prostitúcióban résztvevő politikusokkal ne korrumpálja magát!

 

Kiemelték, hogy bíznak az OT-tagok bölcsességében és tisztességében, nekik kell jóváhagyniuk vagy elutasítaniuk egy elvtelen és hátrányos paktumot, amire hajlanak néhányan az MKP elnökségében.”

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás